widgeo.net
VRHOVI KOPAONIKA

  Kopaonik Time
vrhovikopaonika@post.com
[Generalna ] 08 Jul, 2012 19:16
 
Teniski turnir Grand Slam Wimbledon od 25.06.2012 do 08.07.2012 godine.

Nagradni fond ovogodišnjeg, 126. Vimbledona, iznosi više od 16 miliona funti, a titule brane Đoković i Čehinja Petra Kvitova.

Novak Đoković je poražen u polufinalu Wimbledona od Rodžera Federera rezultatom 1:3(3:6,6:3,4:6,3:6). 

07.07.2012.

SERENA WILLIAMS je ponovo pobednica Wimbledona,

 

 08.07.2012,

POBEDNIK WIMBLEDONA JE RODŽER FEDERER I PONOVO JE BROJ 1 U SVETU.

Federer je u finalu pobedio Mareja sa 3:1 

 

 Čestitamo na još jednoj osvojenoj tituli!

 
  Kopaonik Time
vrhovikopaonika@post.com
[Generalna ] 08 Jul, 2012 13:14

OTVORITE OVAJ DOLE LINK,INSTALIRAJTE NA SVOJ RAČUNAR READON TV MOVIE RADIO PLAYER I UŽIVAJTE U GLEDANJU VIŠE OD HILJADU TV PROGRAMA IZ CELOG SVETA.

 

 http://www.readontech.com/downloads/setupTV.zip

 

  Kopaonik Time
vrhovikopaonika@post.com
[Generalna ] 08 Jul, 2012 00:13


Da li su vanzemaljci sleteli u Rozvel?

Osmog jula obeleženo je 65 godina od slučaja u Rozvelu (SAD) kada su navodno vojnici pronašli pali leteći tanjir na jednoj farmi. Sada bivši agent CIA priznaje šta se zaista dogodilo.

"To nije bio prokleti meteorološki balon – bilo je to tačno ono na šta su ljudi prvo posumnjali”, kaže Čejs Brendon, veteran CIA. “Bila je to letelica koja očigledno nije poticala s ove planete, pala je i ne sumnjam ni trenutka da su tu pronašli ostatke nekog bića”. 

Brendon je služio kao tajni operativac agencije punih 25 godina gde se bavio međunarodnim terorizmom, kontraobaveštajnom službom, svetskom trgovinom narkotika i krijumčarenjem oružja. 

Proveo je poslednjih 10 godina radnog staža kao predstavnik za zabavu i izdavaštvo. 

Tokom tog perioda, sredinom ’90-tih saznao je nešto više o Rozvelu. 

“Jednog dana pretraživao sam Istorijsku kolekciju CIA i čitao naslove na nekim kutijama punim fascikli. Jedna od njih privukla mi je pažnju: pisalo je Rozvel. Spustio sam kutiju i rekao: ‘Bože, to se stvarno dogodilo!’”. 

“U kutiji su bili pisani materijali i poneka fotografija i to je sve što ću bilo kome reći o sadržaju te kutije”, rekao je on. 

“Međutim, to je za mene trenutak kada sam shvatio da je sve ono u šta sam verovao i u šta su verovali mnogi čista istina”. 

Ništa od toga nije iznenadilo Stentona T. Fridmena, nuklearnog fizičara koji je počeo da se bavi istraživanjem NLO i koji je bio jedan od glavnih istražitelja u slučaju Rozvel. 

Krajem ’70-tih Fridmen je pronašao nekoliko svedoka koji su bili uključeni u događaje u Rozvelu ’47. 

Uprkos činjenici da se izveštaj vojske promenio preko noći – prvo je rečeno da je 8. jula 1947. pronađen pali leteći disk, a 9. jula da je reč o meteorološkom balonu – Fridman je pronašao dovoljno svedoka koji su mogli da potvrde prvobitnu verziju priče. 

“Siguran sam da će neko uskoro izneti na videlo ono što se dogodilo”, kaže Fridmen. 

Pogledajte video iz 1989. epizodu “Nerešene misterije NLO: Rozvel”.
 

 

  Kopaonik Time
vrhovikopaonika@post.com
[Generalna ] 29 Jun, 2012 21:45
  Kopaonik Time
vrhovikopaonika@post.com
[Generalna ] 29 Jun, 2012 20:45
Watch live streaming video from ngbalcan at livestream.com
  Kopaonik Time
vrhovikopaonika@post.com
[Generalna ] 29 Jun, 2012 19:40
Watch live streaming video from tvsrbija1 at livestream.com
  Kopaonik Time
vrhovikopaonika@post.com
[Generalna ] 29 Jun, 2012 18:39
tvsrbija2plus on livestream.com. Broadcast Live Free
  Kopaonik Time
vrhovikopaonika@post.com
[Generalna ] 29 Jun, 2012 18:36
  Kopaonik Time
vrhovikopaonika@post.com
[Generalna ] 29 Jun, 2012 18:34
  Kopaonik Time
vrhovikopaonika@post.com
[Generalna ] 29 Jun, 2012 18:30
  Kopaonik Time
vrhovikopaonika@post.com
[Generalna ] 28 Jun, 2012 21:40
Ponekad sanjam jednu sasvim prosecnu osobu.
Sanjam kako stoji pored mene, a ja pored nje.
Nije bitno sta nosim,
Nije bitno sta pricam, ili sta radim.
Nije bitno kuda idem ili gde sam bio.
Bitno je ovo sada, i bitno je da smo oboje slobodni.
Slobodni u svakom obliku te reci.
U glavi ne postoji pogresna misao, 
U delima nema pogresne akcije.
Sanjam po nekad tu osobu, pred njom ja mogu biti ja.

  Kopaonik Time
vrhovikopaonika@post.com
[Generalna ] 25 Jun, 2012 19:27
  Kopaonik Time
vrhovikopaonika@post.com
[Generalna ] 23 Jun, 2012 16:34

DOKUMENTA POTREBNA ZA PUTOVANJA

... proverite koja dokumenta su vam neophodna i kojih pravila morate da se pridržavate.

Vozači iz Srbije ne moraju više da nose zeleni karton za putovanje automobilom u zemlje Evropske unije i u regionu, osim u Makedoniji i Bosni i Hercegovini, kaže Zorica Bilibajkić iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS).

Srbija je od 1. januara 2012. godine potpisnica multilateralnog sporazuma tako da je obaveza posedovanja zelenog kartona, koji reguliše osiguranje vozila, ukinuta za gotovo sve zemlje. 

"BiH i Makedonija nisu potpisale taj sporazum i za ove dve zemlje još uvek je neophodan zeleni karton, pa je na primer za putovanje u Grčku preko Makedonije ili u Crnu Goru preko BiH neophodno izvaditi taj dokument iako nije potreban u Grčkoj i Crnoj Gori", kaže Bilibajkić.

Zeleni karton je, takođe, neophodan i za neke zemlje za koje se vozači uglavnom ne odlučuju da putuju automobilom, kao što su Rusija, Belorusija i Ukrajina.

"Vozači mogu da izvade zeleni karton u osiguravajućem zavodu u kojem je vozilo osigurano prilikom registracije, a potrebno je da se ponese polisa obaveznog osiguranja, saobraćajna dozvola i plati 2.000 dinara", navodi Bilibajkićeva.

Od ostalih dokumenata neophodna je međunarodna vozačka dozvola za Makedoniju, Grčku, Italiju i Nemačku, dok u zemljama u okruženju uglavnom nije potrebna - u Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Bilibajkićeva ističe i da međunarodna vozačka dozvola može da se izvadi u bilo kojoj poslovnici AMSS-a u Srbiji, a potrebne su dve fotografije, lična karta ili pasoš, vozačka dozvola i 2.000 dinara.

"Međunarodna vozačka dozvola je prepis nacionalne vozačke dozvole i važi tri godine od izdavanja, ukoliko nacionalna vozačka dozvola ne ističe ranije", kaže Bilibajkićeva.

Često je potrebna i dozvola za upravljanje tuđim automobilom, za vozila kupljena preko lizinga ili tuđe vozilo u inostranstvu.

Taj dokument, takođe, izdaje AMSS u svojim poslovnicama i da bi se dobio potrebno je da dođe korisnik automobila sa pasošem i da bude vlasnik prisutan sa ličnom kartom i saobraćajnom dozvolom, a cena takve dozvole iznosi 1.500 dinara.

Ukoliko je u pitanju lizing, onda se donese potvrda ili ugovor u kojima je lizing kuća naznačila da se tim automobilom može putovati u inostranstvo, a ako vlasnik nije u mogućnosti da bude lično prisutan prilikom izdavanja tog dokumenta onda je potrebno da se donese ovlašćenje overeno u sudu ili opštini, na kojem je navedeno da određena osoba može da upravlja tim vozilom u inostranstvu. 

Na osnovu tog ovlašćenja se izdaje dokument AMSS-a koji je validan van granica Srbije, a isto važi i za Crnu Goru i to ovlašćenje važi godinu dana od trenutka izdavanja. 

Bilibajkićeva ističe i da svi naši građani koji su Crnoj Gori duže od 24 sata moraju tamo da prijave boravak.

"Dobili smo saopštenje od crnogorskog Ministarstva održivog razvoja i turizma, u kojem se kaže da je sada potrebno na graničnim prelazima prilikom izlaska iz Crne Gore pokazati potvrdu o prijavi boravka", kaže Bilibajkić.

Ukoliko su to turisti prijava će se regulisati preko onoga ko je izdavalac smeštaja, ako neko ide kod prijatelja u goste ili boravi u svojoj kući, onda je dužan da se prijavi i da tu potvrdu o prijavi boravka pokaže prilikom izlaska iz Crne Gore.

Za Crnu Goru je dovoljno da imate ličnu kartu, svejedno da li staru ili novu, a može i pasoš. Ako deca idu sa jednim roditeljem van Srbije onda je obavezno da drugi roditelj da saglasnost koja je overena u opštini, što važi za Crnu Goru i sve ostale zemlje.

Ako baka i deka vode decu onda oba roditelja potpisuju saglasnost, a ukoliko dete još nije krenulo u školu potrebno je poneti zdravstvenu knjižicu i izvod iz matične knjige rođenih. Ako je dete školskog uzrasta onda treba poneti i neki dokument u kojem postoji fotografija, a pre svega đačku knjižicu.

Što se tiče opreme, potrebno je sve kao i u Srbiji, osim protivpožarnog aparata koji je obavezan u automobilu u Grčkoj, Rumuniji i Bugarskoj, dok je u Makedoniji i BiH obavezan samo ako je automobil na naftu i gas.

Automobili sa TNG bocama moraju da imaju atest kako u Srbiji tako i van granica.

Bilibajkićeva upozorava vozače da se pridržavaju propisa jer su kazne "paprene", čak i u nekim zemljama u okruženju. 

Kada krenete na put, ne zaboravite da je u kolima obavezan i Izveštaj o saobraćajnim nezgodama namenjen saobraćajnim udesima sa manjom štetom.

Taj dokument služi da policija ne bi morala da izlazi na mesto udesa i ukoliko može da se postigne dogovor između dve strane popuni se izveštaj i na osnovu njega se posle naknadi šteta.

Ovaj prilog je preuzet od  Mondo

 


 

  Kopaonik Time
vrhovikopaonika@post.com
[Generalna ] 22 Jun, 2012 20:27

Srbija će na Evropskom prvenstvu igrati protiv aktuelnog svetskog i evropskog prvaka.

 Ženska rukometna reprezentacija Srbije igraće u Grupi A sa Norveškom, Ukrajinom i Češkom na Evropskom prvenstvu čiji će domaćin biti u decembru, odlučeno je žrebom u Monaku.


Utakmice Grupe A igraće se u Beogradu.

Evropsko prvenstvo održaće se od 4. do 16. decembra u Beogradu, Novom Sadu, Vršcu i Nišu.

U Grupi B u Nišu će se igrati Švedska, Francuska, Danska i Makedonija, dok će u Grupi C u Novom Sadu igrati Hrvatska, Nemačka, Mađarska i Španija.

Utakmice Grupe D igraće se u Vršcu, a u njoj se nalaze selekcije Rumunije, Crne Gore, Rusije i Islanda.

Po tri prvoplasirane selekcije iz svake grupe fomiraće dve četvrtfinalne grupe, iz kojih će po dve najbolje izboriti plasman u polufinale.

 

  Kopaonik Time
vrhovikopaonika@post.com
[Generalna ] 21 Jun, 2012 23:52

 

 
 
Grupa A
Poljska
Grčka
Rusija
Češka Republika
Grupa B
Holandija
Danska
Nemačka
Portugal

Grupa C
Španija
Italija
Republika Irska
Hrvatska
Grupa D
Ukrajina
Švedska
Francuska
Engleska


   Grupa A
 
 
  1. Poljska
  2. Grčka
  3. Rusija
  4. Češka Republika

 

 
Raspored utakmica:

08.06.2012. u 18:00 sati: Poljska - Grčka                           
1:1
08.06.2012. u 20:45 sati: Rusija - Češka R.          4:1
12.06.2012. u 18:00 sati: Grčka - Češka R.           1:2
12.06.2012. u 20:45 sati: Poljska - Rusija              1:1
16.06.2012. u 20:45 sati: Grčka - Rusija                1:0 
16.06.2012. u 20:45 sati: Češka R. - Poljska         1:0
Eliminisani su Rusija i Poljska a EURO 2012 nastavljaju:
1.REPUBLIKA ČEŠKA
2.GRČKA 
 
Grupa B
 
1. Holandija
2. Danska
3. Nemačka
4. Portugalija
 
Raspored utakmica:

09.06.2012. u 18:00 sati: Holandija - Danska                           
0:1
09.06.2012. u 20:45 sati: Nemačka - Portugalija       1:0
13.06.2012. u 18:00 sati: Danska - Portugalija          2:3
13.06.2012. u 20:45 sati: Holandija- Nemačka          1:2
17.06.2012. u 20:45 sati: Portugalija- Holandija        2:1
17.06.2012. u 20:45 sati: Danska - Nemačka            1:2   Eliminisani su Holandija i Danska a EURO 2012 nastavljaju:
1.NEMAČKA
2.PORTUGALIJA
 
Grupa C
 
1. Španija
2. Italija
3. R. Irska
4. Hrvatska
 
 Raspored utakmica:

10.06.2012. u 18:00 sati: Španija - Italija                  
1:1
10.06.2012. u 20:45 sati: R. Irska - Hrvatska            1:3
14.06.2012. u 18:00 sati: Italija- Hrvatska                  1:1
14.06.2012. u 20:45 sati: Španija - R. Irska                4:0
18.06.2012. u 20:45 sati: Hrvatska - Španija              0:1
18.06.2012. u 20:45 sati: Italija - R. Irska                     2:0
Eliminisani su Hrvatska i Republika Irska a EURO 2012 nastavljaju:
1.ŠPANIJA
2.ITALIJA 
 
Grupa D
 
1. Ukrajina
2. Švedska
3. Francuska
4. Engleska
 
Raspored utakmica:

11.06.2012. u 18:00 sati: Francuska - Engleska          
1:1
11.06.2012. u 20:45 sati: Ukrajina - Švedska                2:1
15.06.2012. u 18:00 sati: Ukrajina - Francuska            0:2
15.06.2012. u 20:45 sati: Švedska - Engleska              2:3
19.06.2012. u 20:45 sati: Švedska - Francuska            2:0
19.06.2012. u 20:45 sati: Engleska - Ukrajina               1:0
Eliminisani su Švedska i Ukrajina a EURO 2012 nastavljaju:
1.ENGLESKA
2.FRANCUSKA 
 
 
 

Četvrtfinale:
- četvrtak, 21. juna:
20.45 Varšava:
REPUBLIKA ČEŠKA/A1/ -PORTUGALIJA/B2/    0:1
 
- petak, 22. juna:
20.45 Gdanjsk:NEMAČKA/B1/ - GRČKA/A2/       4:2
 
- subota, 23. juna:
20.45 Donjeck:ŠPANIJA/C1/ - FRANCUSKA/D2/  2:0
 
- nedelja, 24. juna:
20.45 Kijev:ENGLESKA/D1/ - ITALIJA/C2/        0:0(penali 2:4)
 
Polufinale:
- sreda, 27. juna:
20.45 Donjeck:PORTUGALIJA  - ŠPANIJA 0:0(penali 2:4)
 
- četvrtak, 28. juna:
20.45 Varšava:NEMAČKA - ITALIJA        1:2
 
 Finale:
- nedelja, 1. jula:
20.45 Kijev: ŠPANIJA - ITALIJA 4:0
 
Završeno je Prvenstvo Evrope 2012 u fudbalu,ŠPANIJA je ponovo šampion.Čestitamo,bravo Espana!
 
 
 
  Kopaonik Time
vrhovikopaonika@post.com
[Generalna ] 10 Jun, 2012 19:12
Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić izabran je za predsedavajućeg Generalne skupštine UN. Od 193 zemlje članice UN, za Jeremića je glasalo njih 99.
Napokon da i jedan Srpski političar ima uspeha na međunarodnoj sceni.

U sedištu UN je rekao da mu je velika čast što je izabran na tu izuzetno važnu funkciju i poručio da će jednako tretirati sve zemlje članice UN.

Jeremić je svog protivkandidata, ambasadora Litvanije u UN Dalijusa Čekulisa, pobedio pošto je dobio 14 glasova više. Za Čekulisa je glasalo 85 zemalja.
Ukupno je glasalo 190 delegata, od kojih je jedan bio uzdržan, dok je bilo pet nevažećih glasova.
Jeremić je pobedio uprkos tome što je prethodnih meseci bilo neizvesno da li će dobiti dovoljno glasova kako zapadnih zemalja, tako i suseda. U domaćoj javnosti je posebnu pažnju izazivao stav Hrvatske, koja je navodila da je odlučila da podrži kandidata Litvanije, jer je Jeremić prekasno istakao svoju kandidaturu.Ranije kada je Hrvatska izabrana za nestalnu članicu Saveta Bezbednosti,Srbija je glasala za Hrvatsku.Mora se ubuduće voditi računa o principima da nam se nebi dešavale ove greške da dajemo podršku zemljama koje uporno rade  protiv naših interesa. 
Za sada još nije poznato koje su sve zemlje glasale za Jeremića da on bude izabran za predsedavajućeg narednog, 67. zasedanja Generalne skupštine UN.
Jeremić, koji će 18. septembra preuzeti tu funkciju, predvodiće u narednih godinu dana Generalnu skupštinu UN u ime istočnoevropske grupe, koju čine 23 zemlje, uključujući i sve bivše jugoslovenske republike i današnje susede Srbije.
Predsedavanje Generalnoj skupštini UN u Jeremićevom mandatu će trajati od septembra 2012. do septembra 2013. godine.
Predsedavajući Generalne skupštine UN bira se na period od godinu dana u skladu s nepisanim pravilom rotacije po regionalnom principu.
Iako to nije formalno definisano kao uslov, praksa je i da se za predsedavajućeg nikada ne bira predstavnik neke od pet stalnih članica Saveta bezbednosti UN (Rusija, SAD, Velika Britanija, Francuska i Kina).
Predsedavajući u radu odgovara Generalnoj skupštini UN. Njegova ovlašćenja su da otvara i zatvara plenarna zasedanja, usmerava diskusiju, vodi računa o poštovanju procedure i saopštava odluke.
 
  Kopaonik Time
vrhovikopaonika@post.com
[Generalna ] 05 Jun, 2012 17:33

Putna mreža u Srbiji je u očajnom stanju.Pogledajte samo železnicu koja takoreći više i ne postoji.Sav međunarodni saobračaj železnički a i drumski polako nas zaobilazi.Da li stvarno neznamo napraviti puteve odnosno popraviti postojeće saobračajnice  ili je nešto drugo u pitanje?Moje mišljenje je da je u pitanje nešto drugo tj.tu ima svega korupcije,veštačkog obezbeđenje posla za putarska preduzeća,loše organizacije,neznalica koje vode ministarstvo saobraćaja.Da li je normalno da mi ne možemo izgraditi autoput od Subotice do Preševa?Treba videti kakvi su putevi u drugim zemljama.

Ako krenete svojim autom našim putevima trebalo bi  predhodno da odete u crkvu da bi se pomolili  bogu da vam točak od auta ne ostane u nekoj rupčagi na putu.

Moj predlog:ZABRANITI KRPLJENJE RUPA NA PUTEVIMA I ULICAMA SRBIJE!

Razlog:Tako iskrpljenje saobračajnice su jako skupe jer rok trajanja tog asfalta je najviše tri meseca.Saobračajnica koja je u kvaru treba zatvoriti i izvršiti totalnu rekonstrukciju.Zaboraviti veštačko obezbeđivanje posla putarskim preduzećima što je mislim i u njihovom interesu.

Za bezbednost saobračaja uvesti instituciju saobračajna policija.Ovo sada što izigrava saobračajnu policiju je užas.Neznalice koje nisu još uvek naučile postojeći zakon o bezbednosti saobračaja pa kako onda da ga primene.

 

ovaj prilog je napisao naš saradnik:Milan

  Kopaonik Time
vrhovikopaonika@post.com
[Generalna ] 27 Maj, 2012 00:25
http://www.eurovision.tv/esctv
 Završena je ovogodišnja pesma Evrovizije 2012.Zasluženo je pobedila Švedska druga je Rusija a treća SRBIJA.Ipak je i treće mesto uspeh od 41 zemlje koje su učestovale.Čestitamo.
1. Švedska: Loreen - Euphoria
2. Rusija: Buranovskiye Babushki - Party for everybody
3. Srbija: Željko Joksimović - Nije ljubav stvar

  Kopaonik Time
vrhovikopaonika@post.com
[Generalna ] 26 Maj, 2012 17:45
 

Teniska reprezentacija Srbije osvojila je Svetski kup u Diseldorfu pošto je povela sa nedostižnih 2-0 protiv Češke u finalu.ČESTITAMO NA OSVOJENOJ TITULI!
BRAVO.SRBIJA 
TENIS;ATP 250 WORLD TEAM CUP 2012,Disseldorf.
od 20.05.2012-26.05.2012 godine.

  Kopaonik Time
vrhovikopaonika@post.com
[Generalna ] 20 Maj, 2012 12:40
završeno je žensko finale WTA Roma,pobedila je Šarapova.
Šarapova- Li  2:1(4-6,6-4,7-6).
Čestitamo na osvojenom turniru.Bravo MARIA!
 
 
20.05.2012 u 13:45 časova,M.ŠARAPOVA(Rusija)-N.LI(Kina),finale WTA ROMA 2012 (teniski turnir za žene),

  Kopaonik Time
vrhovikopaonika@post.com
[Generalna ] 01 April, 2012 21:29

01.04.2012 u 19:00 časova,NOLE JE POBEDIO MAREJA SA 2:0(6-1,7-6) I OSVOJIO MAJAMI.BRAVO NOLEEEEEEEEEE ŠAMPIONE!

Prenos ovog finala na programu BN Televizije-satelit Atlantik bird1 11157 H 2900-fta i na B92-zemaljski program. 


  Kopaonik Time
vrhovikopaonika@post.com
[Generalna ] 29 Mart, 2012 19:28
LJUBAV
O ljubavi se pisati može noć i dan...
Uvijek neko ima nedosanjan san...
Ljubav je čar, od Boga ljudski dar...
Ljubav je muzika, najbolje vino...
Svi volimo kad nam je lijepo, kad nam je fino...
Zna biti bolna, ponekad tužna...
Ali ljubav je ljubav, nikada ružna...
Ima svoj smisao, svoju ljepotu...
Nešto najljepše u našem životu...
Dijelite ljubav, sebe usrećite...
Kada Vam je teško, ne pokleknite...
Ponosno dignite glavu...
Svako će sresti svoju ljubav pravu...
valjda.........
 
ovo je pozajmljen tekst
p.s.
Milan 

  Kopaonik Time
vrhovikopaonika@post.com
[Generalna ] 13 Mart, 2012 19:58
Danas(13.03.2012 godine) su u Srbiji raspisani parlamentarni i lokalni izbori za 06.05.2012 godine.
Kreće kampanja stranaka za svakog glasača.Biće velikih obećanja.Ove političke dosade zatrpaće Vas sa svojim glupim programima.
Pričaće Vam ono što želite da čujete samo da bi dobili Vaš glas.Ovi izbori kao i svi predhodni su borba za desetak hiljada radnih mesta gde će partije zaposliti na nepostojeća radna mesta svoje zaslužne borce.
Neznam samo da li će ih moći sve smestiti pošto su zgrade lokalnih samuprava prepune tako da se i sada primećuje nedostatak kancelarija u opštinama a pojavio se i manjak stolica.Izgleda treba hitno zidati dodatne zgrade da bi se smestila ova partijska mašinerija.
Takav je slučaj i u javnim preduzećima i u svim ustanovama koja uzimaju novac poreskih obveznika.
Svi Vi koji radite u javnim ustanovama i javnim preduzećima ako u toku radnog vremena nemate šta da radite već hvatate zjala morate se zapitati da niste tehnološki višak.Počnite da razmišljate o traženju drugog posla gde možete iskazati neke svoje sposobnosti.
Trebate sebi postaviti pitanje i da li sam ja zaradio ovu platu koju primam? 
Ako ovako nastavima idemo sigurno u bankrot.
Šta uraditi?
Teško pitanje,mada smo nacija koja je šampion u improvizacijama.
Možda ako se neko nađe da reši sledeće:
-odvojiti rad od nerada
-odvojiti znanje od neznanja 
-odvojiti sposobne od neznalica bez obzira na diplome(pa neka ima i diplomu doktora nauka) koje imaju,
-lopuže treba da budu u zatvoru,
-zabraniti privatni posao na radnom mesto i hvatanje zjala.
-nagraditi preduzimački duh koji daje boljitak za celu zajednicu
-osloboditi se parazita,zaposliti radnike jer u ovoj zemlji ima višak zaposlenih a manjak radnika,
-zapošljavati samo putem konkursa(preporuka predhodnog poslodavca/mentora), 
-mi smo mala i siromašna zemlja i ne možemo dozvoliti ovoliki broj ljudi što vodi ovu zemlju.Smanjiti broj poslanika na 100 i minisatara na 10.Ukinuti instituciju savetnika predsednika, ministara i poslanika.Ukoliko nemaju znanje što se traži za to radno mesto neka nađu drugi posao recimo da čuvaju ovce.
-zabraniti zapošljavanje dece palih boraca(mislim na partijce) kao i dece bivših radnika-penzionera.Vidimo već kako nam radi nacionalna pošta ,železnica,školstvo i zdravstvo a i eps počinje tako da radi.Sporost u radu i neznanje caruju u tim preduzećima a mi ispaštamo u redovima dok čekamo nekvalitetnu uslugu.
 
 
p.s.
ovo je napisano u jednom dahu izvinjavam se na eventualne gramatičke greške.
Milan T.


  Kopaonik Time
vrhovikopaonika@post.com
[Generalna ] 29 Februar, 2012 22:44
Voleli su se, tako nestvarno, snazno, jedinstveno...Gledali su istim ocima, voleli istim srcem, kada sa plakali, plakali su zajedno u svojoj jedinstvenoj dusi...Stvorili su sebi svet, samo njima poznat...Sada kada ih je sudbina razdvojila, jos uvek srce zadrhti kada im se pogledi sretnu u daljini, jos uvek dusa zaboli kada su u narucju drugome, jos uvek oci sijaju kao nekada davno, kada su sanjali u svojoj idili...

  Kopaonik Time
vrhovikopaonika@post.com
[Generalna ] 28 Februar, 2012 22:18

Zabranjeno je plakati a da se nešto ne nauči,
probuditi se, a ne znati šta sa sobom,
plašiti se svojih sopstvenih uspomena.

Zabranjeno je ne smijati se problemima,
ne boriti se za ono što želiš,
odustati od svega zbog sopstvenog straha
da ostvariš svoje snove.

Zabranjeno je ostaviti svoje prijatelje,
ne pokušati razumjeti sve što ste zajedno proživjeli,
i zvati ih samo onda kad su neophodni.

Zabranjeno je ne biti svoj pred drugima,
pretvarati se pred ljudima do kojih ti nije stalo,
izigravati klovna da bi te pamtili,
i zaboraviti sve kojima je zaista stalo do tebe.

Zabranjeno je ne učiniti sve za sebe samog,
biti uplašen od života i od onoga čime te život obavezuje,
ne živjeti svaki dan do posljednjeg daha.

Zabranjeno je da ti nedostaje neko bez radosti,
da zaboraviš njegov osmijeh i oči,
a sve samo zato što je on izabrao drugačiji put od tvog,
zabranjeno je zaboraviti njegovu prošlost
i zamijeniti je njegovom sadašnjošću.

Zabranjeno je ne pokušavati shvatiti druge
misliti da je njihov život vrijedniji od tvog,
ne spoznati da svako ima svoj put i slavu.

Zabranjeno je ne stvarati sopstvenu priču,
ne imati trenutak za one kojima si potreban,
ne razumjeti da je život ono što daje,
a takođe i ono što uzima.

Zabranjeno je ne tražiti sreću,
ne živjeti život s pozitivnim stavom,
ne smatrati da uvijek možemo biti bolji;

Zabranjeno je zaboraviti da bez tebe
ovaj svijet ne bi bio isti.

Pablo NerudaGet your own Chat Box! Go Large!
Hit Counter
Hit Counter 14.05.2012-ODAKLE SU POSETE BLOGU " VRHOVI KOPAONIKA".......